Olivetta san Michele

Het vakantiehuisje is gelegen nabij Olivetta san Michele, een klein dorpje gelegen in de bergen boven Ventimiglia. Er zijn 288 inwoners in het dorp te vinden.
In Olivetta san Michelle is een supermarkt, de eigenaar daarvan heet Mario. Er is heel veel verkrijgbaar; en wat er niet is kan vaak besteld worden. ‘s Zondags is er vers stokbrood uit Frankrijk. De wijn van Mario is best goed. Van uitzonderlijke kwaliteit is zijn olijfolie. In het winkeltje van Bruno kunt u ook goede wijn en olie krijgen. Er is ook het winkeltje van Giorgia waar je kleding kunt laten maken, veranderen en repareren en waar je geborduurde handdoeken kunt bestellen.

pienehaute

Een echte bar is er in Olivetta san Michele niet meer, maar er is een dorpshuis met een groot terras waar de inwoners en de toeristen bij elkaar komen. De drank is er niet duur. Sinds kort is er een restaurant, we weten echter niet of de kwaliteit daarvan redelijk is.
In de zomer zijn er vaak feesten met muziek en eten. De organisatie is vaak een beetje amateuristisch, maar de gezelligheid is altijd Italiaans.

Een Italiaanse dokter houdt twee keer per week zijn spreekuur boven de bar.
‘s Zondags of ‘s zaterdags is er een mis in de kerk. De reizende pastoor komt dan.

In Ventimiglia is er op vrijdag markt. Dagelijks is daar in de markthal verse groente alsook fruit en verse vis te krijgen. Er is in het centrum van Ventimiglia een supermarkt die dag en nacht open is. De supermarkt Coop is makkelijk bereikbaar, goed parkeren, net voor Ventimiglia.