Route

Per vliegtuig
Het dichtstbijzijnde vliegveld is Nice. Transavia en KLM hebben voordelige tarieven. Op het vliegveld kunt u een auto huren. Vanaf het vliegveld is het ongeveer drie kwartier rijden naar Olivetta.
Wanneer u geen auto huurt, kunt u met het openbaar vervoer gaan. U neemt dan Snelbus 1 naar het Centraal Station van Nice; daar neemt u de trein naar Ventimiglia. In Ventimiglia vertrekt vanaf de Via Cavour vijf maal per dag de bus naar Olivetta.

Per auto
U kunt diverse routes nemen. Sommige mensen vinden de route Parijs -> Lyon -> Nice over de Autoroute du soleil het snelst. Anderen nemen graag de route over Duitsland en Zwitserland via de linker-Rijnoever -> Basel -> de Grote St. Bernard-tunnel -> Turijn -> Cuneo. Ook zijn er mensen die liever via Basel de tunnel van de St. Gotthard nemen in de richting van Milaan, vervolgens Genua en dan via Ventimiglia naar Olivetta San Michele.

Per trein
U kunt met de TGV en de Thalys in een dag Ventimiglia bereiken. Ook is het mogelijk vanuit Parijs een nachttrein te nemen.

Per bus
De goedkoopste manier om in Ventimiglia te komen is de bus. Vanaf het Amstelstation van Amsterdam vertrekken dagelijks bussen van Eurolines. Daar moet u de bus naar Antwerpen nemen om daar over te stappen op de bus naar Nice.