Olivetta san Michele

Het vakantiehuisje is gelegen nabij Olivetta san Michele, een klein dorpje gelegen in de bergen boven Ventimiglia. Er zijn 288 inwoners in het dorp te vinden.
In Olivetta san Michelle is een supermarkt, de eigenaar daarvan heet Mario. Er is heel veel verkrijgbaar; en wat er niet is kan vaak besteld worden. ‘s Zondags is er vers stokbrood uit Frankrijk. De wijn van Mario is best goed. Van uitzonderlijke kwaliteit is zijn olijfolie. In het winkeltje ‘da Bruno’ van Remo kunt u ook goede wijn en heel goede olie krijgen, en lekkere zepen en pasta-sausen. Hij serveert ook koffie en wijn.

pienehaute

Een echte bar is er in Olivetta san Michele niet meer, maar er is een dorpshuis met een groot terras waar de inwoners en de toeristen bij elkaar komen. De drank is er niet duur. In de zomer koken vrijwilligers elke zaterdag een maaltijd voor een voordelige prijs. Er is dan ook meestal live music. De gelegenheid ligt aan de via Ginestrea. De organisatie is vaak een beetje amateuristisch, maar de gezelligheid is altijd Italiaans. ‘s Zondags of ‘s zaterdags is er een mis in de kerk. De reizende pastoor komt dan.

In Ventimiglia is er op vrijdag markt. Dagelijks is daar in de markthal ‘s ochtends verse groente alsook fruit en verse vis te krijgen. Er is in het centrum van Ventimiglia een supermarkt die dag en nacht open is. De supermarkt Coop is makkelijk bereikbaar, goed parkeren, net voor Ventimiglia.

In Sospel (15 minuten met de auto) zijn slagers, bakkers en een Spar-supermarkt. Ook zijn daar restaurants en cafés. De route naar Sospel is prachtig (ook om te lopen).