Huren

Wat u huurt is een heel oud huis, dat eigenlijk oorspronkelijk bestond uit zo’n tien boerenhuisjes. Het oudste gedeelte is meer dan duizend jaar geleden gebouwd in boogvorm. Een kleine kamer van zo’n drie bij vier meter bouwde een boer voor zichzelf door een flinke stapel brandhout te verzamelen, en daarop natuurstenen en kalk te stapelen. Als hij het hout in brand stak, brandde de kalk de stenen aan elkaar. Als hij meer ruimte nodig had, bouwde hij er een boog naast de oude, of een kamer dwars er bovenop. Zo ontstonden kluiten van huizen, die op een grillige manier met elkaar verbonden zijn.

Het dorpje waarin dit huis staat liep leeg na de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels hebben verschillende, vooral Nederlandse families, daar lege huizen gekocht. In deze kluit hebben we drie appartementen eenvoudig laten opknappen tot vakantiehuisjes, één al vele jaren geleden voor onszelf, en de andere twee een aantal jaren geleden. De drie appartementen zijn gescheiden van elkaar.

Wij gaan ervan uit dat men zelf linnengoed meeneemt naar het vakantiehuis, en dat het huis schoon achtergelaten wordt om 12 uur in de ochtend op de dag van vertrek. Een werkster komt daarna voor de laatste schoonmaak. Er is geen huismeester, dus gasflessen moeten zelf verwisseld worden. Een beschrijving van de route, sleutels etc. krijgt u als u wilt huren.

Wij zijn particulieren die ons huis graag verhuren aan mensen die van natuur en cultuur houden. We hopen dat u – net als wij – van de plek gaat houden. Wij verhuren op basis van vertrouwen.