Route

Per vliegtuig
Het dichtstbijzijnde vliegveld is Nice. Transavia en KLM gaan erheen. Op het vliegveld kunt u een auto huren. Vanaf het vliegveld is het ongeveer drie kwartier rijden naar Olivetta.
Wanneer u geen auto huurt, kunt u met het openbaar vervoer verder gaan. U neemt dan Snelbus 1 naar het Centraal Station van Nice; daar neemt u de trein naar Ventimiglia. In Ventimiglia vertrekt vanaf de Via Cavour vijf maal per dag de bus naar Olivetta. Dan is het nog wel een ruime twintig minuten lopen naar het huis.

Per auto
U kunt diverse routes nemen. Sommige mensen vinden de route Parijs -> Lyon -> Nice over de Autoroute du soleil het snelst. Anderen nemen graag de route over Duitsland en Zwitserland via de linker-Rijnoever -> Basel -> de Grote St. Bernard-tunnel -> richting Turijn. Omdat de tunnel van Tenda nog steeds gesloten is kun je niet over Cuneo naar Olivetta.   Vanaf Aosta (na de St. Bernard-tunnel) kun je afslaan bij Ivrea en via Allessandria naar de kust rijden Ook zijn er mensen die liever via Basel de tunnel van de St. Gotthard nemen in de richting van Milaan, vervolgens Genua en dan via Ventimiglia naar Olivetta San Michele. Wijzelf geven de voorkeur aan de weg vanaf Dyon naar de Mont Blanc-tunnel, die wat rustiger is dan andere mogelijkheden, en Turijn vermijden we door af te slaan bij Ivrea.

Per trein
U kunt met de TGV en de Thalys in een dag Ventimiglia bereiken. Ook is het mogelijk vanuit Parijs een nachttrein te nemen.

Per bus
De goedkoopste manier om in Ventimiglia te komen was altijd de bus. Zoek via internet daarnaar.